Januar 2010 deltog jeg i en "yogaferie" i Varkala , Indien ved  Britt Søndergaard.
Dette har åbnet ubetinget noget stort i mig.
 
Min baggrund havde ikke haft yoga på dagsordenen og især at dyrke det. Jeg havde altid ment, at "Det er interessant nok for nogen", men for mig som har dyrket idræt på eliteplan, havde yoga intet nyt at byde på.

Jeg er nysgerrig af natur og da min kæreste foreslog en yogaferie, var jeg en lille smule "skepsisk". Jeg havde ikke været i Indien før, som trak lidt mere end yoga på dagsordenen. 
Jeg tænkte, at med min idrætsbaggrund kunne jeg nok overleve de 10 dages "intensiv" yoga 2 timer morgen og 2 timer aften, og sandsynligvis få noget jeg kunne bruge "hvis jeg gad". At arbejde med min krop er noget, jeg trives vældig godt med, så jeg valgte at tage det som det kom..
  
Sjovt nok var jeg den eneste mand blandt 12 kvinder......tja, nogen ville nok sige atter en udfordring?! Så med det som udgangspunkt og tanken om at have tid med min kæreste i Indien havde jeg min dagsorden klar…
 
"My gosh" !!!!!!!!!!! jeg fik en helt anden oplevelse 
 
Den første dag med en holdning af, at jeg skulle "nok følge med", fik jeg lidt af et chock. En enkelt øvelse i en siddende stilling , let spredte ben , forover bøjede og bevæge sig som "kværn" ........ MY GOD!!!!!......med mine stramme hasemuskler og en stiv ryg fra en operation for 30 år siden , jeg var klar til at "kaste håndklædet i ringen". Britts vejledning under øvelsen , hvor hun guidede os deltagere med vejrtrækning og koncentration under udførsel af overnævnte øvelse bevirkede, at der skete noget "mirakuløst i mig . Det var nyt for mig og samtidig effekten af at kunne "slippe" disse uudholdlige "smerter" og faktisk begynde at mærke muskelaturen slappe af og derved komme længere ud i stillingen, var en sand gåde for mig. Det var godt nok utroligt . Efter denne oplevelse fik jeg lyst og blev helt "solgt" til det her yoga......jo, men for pokker det var godt nok utroligt .
Jeg ville, bare fordi oplevelsen af at kunne mærke sin krop så dybt ,slippe det ubehagelige og derefter komme i en slags meditativ tilstand af velvære, stilhed og fred ....ja, det er den rene guf. Dag for dag fortalte Britt,  at jeg ikke skulle præstere noget med yoga, men blot være nærværende overfor det, der skete - huske at Yoga ikke var at "nå målet men det var vejen dertil som faktisk var målet". .... en idrætsmand som mig.....det var nye "boller på suppen" og de var VELSMAGENDE! Jeg kan i detalje beskrive denne helt mirakuløse verden, som åbnede sig for mig , men der er ikke ord nok til at gøre det retfærdigt….
 
En anden stor gevinst, jeg oplevede var det meditative aspekt af yoga under øvelserne. Jeg har igennem nogen år mediteret, så denne del af yoga kom som en uforvendtet gave. Det, som var helt fantastisk, var Britts måde at skabe et grundlag i øvelserne, hvor det var det meditative aspekt, som for mig gjorde, at den fysiske del kunne blive udført med en bevidsthed og fred . Jeg blev helt afhængig af at blive i en stilling i nogle minutter og gå dybt ind i den meditative tilstand. Selv min ryg, som jeg var overbevidst om ikke kunne bøje sig helt ned, var begyndt at give efter. Jeg var simpetlhen målløs. Den lærdom Britt kunne give fra sig om det ovenstående, har jeg senere ladet mig fortælle af flere, som har dyrket yoga i mange år og under mange lærere, er enestående og sjælden at finde.
Hvis det bare var det, jeg fik ud af yogaferien, så var miraklet sket ...... men der var sandelig mere i posen...
 
Det var en total fascination for mig at høre, hvordan det holistiske syn for livet med yoga var en helt og aldeles naturlig måde at leve på og lære fra sig. Jeg var nærmest overvældet af alt den viden og higede efter at suge mere og mere til mig. Der blev sågar talt om de miljømæssige temaer, som vi i verden står overfor og hvordan vi med yoga i et yogisk liv, som Britt praktiserer det, bliver mere og mere opmærksomme på, hvad og hvordan vi gør og de tilhørende påvirkninger.
 
Yoga, dens filosofi og spirituelle kontekst, var også temaer som indgik som en naturlig del af den viden, Britt delte med os deltagere. Turene til templer, ashrams mm. bar præg af den uudtømmelige vidensbank, Britt er i besiddelse af. Jeg fik den association, at jeg gik sammen med en omvandrende "livets videns leksikon" - så megen viden er der at hente og guffe i sig med de ovennævnte dele af yogaens principper, som Britt også tager med som en del af ferien.
 
Ja, det kan siges, at det var en yogaferie men for mig synes jeg, at det var et mirakel, der åbenbarede sig og nu er blevet en integreret del af min hverdag i Danmark.
 
En aktiv yogaferie sammen med Britt Søndergaard er for mig noget, som jeg vil sige til alle og enhver "go for it" ubetinget, fordi der er et mirakel, som venter på at blive opdaget.
 
Den allervarmeste taknemlighed

Jeff Fehler
sydafrikansk dansk yogi