www.balancen.net © 2014 • www.yogabalancen.net

Cambodja
april
 2014

 

 

           

 

 


coverbilledet er fra min egen ferie her mellem gamle sten og ruiner i verdens største tempelby, Angkor Wat

 

 

flere yogabilleder fra ferien HER

 

månedens urt
se
HER

 

 

 

namaste yogier og yoginier                            april

 

vinterens yogaferier fløj afsted og snart blev det min tur til at holde ferie...

 

jeg valgte at blive i Thailand på udkig efter nye steder til yogaferier og retreats og min vej førte til Koh Chang nationalpark, en øgruppe tæt ved Cambodjas grænse.

 

her på øen Koh Kood fandt jeg endnu et paradis, men fik hurtigt bekræftet, at ingen paradis uden slange...

 

sandfluer lyder nok umiddelbart som små harmløse insekter, der lever i sandet - og selvom sandfluer minder lidt om bananfluer, er de desværre ikke vegetarer som de andre, men lever tværtimod af kød og blod.

 

det fik jeg at sande!

 

EN NY FORM FOR MEDITATION
på øen lærte jeg, at det varer mellem 3 og 4 minutter fra man bliver stukket af en myg til, at det holder op med at klø.
dette blev snart en del af min faste disciplin, hvor det meste af min yoga foregik i vandkanten eller hvis det var helt galt ude i vandet...

 

myggestik, der klør nogle få minutter, er til at overskue - værre er med sandfluebid, der klør i 2 og nogle gange 3 UGER!

 

jeg forstod derfor udmærket, da jeg bagefter så, hvordan turistbrochurer og den officielle hjemmeside for nationalparken ADVAREDE turister mod sandfluerne.

 

atter engang fik jeg bekræftet, at koh phangan, hvor vi gennem de sidste 5 år har holdt vores meditative retreats, er så meget smukkere og bedre, ikke mindst fordi sandfluerne ikke findes i den del af landet.

 

 

da mit visum udløb i starten af april, valgte jeg at tage videre østpå til Cambodja.
her havde jeg længe ønsket at besøge Angkor Wat, verdens største tempelby beliggende midt i regnskoven.

 

dette blev så stor en oplevelse, at jeg endte med at tilbringe resten af min ferie mellem gamle sten og ruiner i dette eventyrlige hindu og siden buddhisttempelkompleks, som er så stort (samlet 400km2), at der er plads til, at man kan være helt alene og ha muligheden for at meditere og suge stemningen til sig.

 

selvom jeg tilbragte 12 dage i Angkor Wat, havde jeg kun skrabet overfladen, da jeg igen vendte vestpå via Bangkok og hjem til Danmark...beriget med mange fine ferieminder.