www.balancen.net© 2014 • www.yogabalancen.net

september

2014

månedens frugt

pære

 

 

 

 

PÆRE
Pyrus communis

er med sit rige fosfor indhold direkte næring til hjernen...

 

Desuden er frugten som de fleste frugter og nødder særlig rig på bor, et spormineral, der på samme måde påvirker hjernen elektriske aktivitet.

Får man ikke bor nok, kan det gøre ens mentale aktivitet langsommere, så man kan få vanskeligheder ved at udføre forskellige opgaver og bl.a. medføre reaktionsforsinkelse.

 

Når forsøgspersoner blev sat på en bor-fattig kost, producerede hjernen flere theta- og færre alfa-bølger, hvilket er det samme der sker, når man bliver døsig.

Når deres kost indeholdt mindst bor, blev deres gennemførelse af selv de mindste opgaver mærkbart langsommere.

En diæt rig på bor med mere end 3 mg om dagen, hvilket svarer til blot en pære og fx et æble om dagen, medfører, at hjernen reagerer næsten omgående med en stigning i hjernebølgeaktiviteten.

Det er en helt ny erkendelse, at hjernen er så sensitiv og reagerer så hurtigt overfor så små mængder.


Pærer skærper koncentrationen, nedsætter højt blodtryk og hjælper til at overkomme overgangsalderen. Pærer indeholder som de fleste andre frugter, man kan bide af, masser af pektin, som er enestående opløselig kostfiber, der kan hæmme tyktarmskræft. Da man ved et forsøg fodrede rotter med pektin, faldt deres forekomst af tyktarmskræft med 50 %.  

 

Hvor pæren oprindeligt stammer fra, vides ikke. Men man ved dog, at den har været dyrket i mere end 5000 år i bl.a. Grækenland.

 

Pære er en oval kernefrugt med en del stenceller i frugtkødet. Umodne pærer har et hvidt og hårdt frugtkød. Modne pærer har blødt og saftigt frugtkød – oftest med en meget aromatisk smag.

Vælg pærer i butikken, som stadig er hårde og umodne. Fuldmodne pærer er meget følsomme for tryk, så det er bedste at modne dem hjemme. Pæren skal være fast i konsistensen og fri for stødskader. Den skal stadig ha stilken og må ikke vise tegn på indskrumpning.

 

hver måned præsenteres

månedens urt i yogatid.dk 

 

 

 

 

månedens urt er små appetitvækkere fra min urtebog: balance med urter
- en yogis husapotek

se her ...nu i 3.oplag!

 

 

pære er den bedste medicin til lungerne ifølge kineserne...

 

 

 

 

Pærer høstes altid umodne, men modner i løbet af 3-4 dage ved almindelig rumtemperatur. Modne pærer har kun kort holdbarhed. Frugtkødet brunes let pga. et højt phenolase-indhold.