www.balancen.net© 2014 • www.yogabalancen.net

årets yogini 2014

 

 

 

Elizabeth oplever sin yoga, som at komme hjem...


 

 

 


 

 

 

Elizabeth har med sin yoga fundet en pause i livet, hvor hun kan lade op og
finde fred indeni...

 


 

 


yoga var måske mest for kvinder førhen, men nu dyrker alle yoga og det er blevet populært i alle aldre....i 2014 har der været flere familier med på yogaferie.

hvor det førhen kun var moren, der tog afsted, er nu både manden og børnene begyndt at komme med...
flere har oplevet mor komme hjem totalt overskudsagtig efter et par uger på yogamåtten, så i år vil de selv med! det har medført, at vi over julen i år var 8 yogier, hvoraf 4 teenagere mellem 15 og 19 på yogaferie i Sydindien.

årets yogini og hendes yogifamilie...

sidste år havde Elizabeth for andet år i træk lokket sin mand, Carsten og året før sammen med deres store søn, Mads på yogaferie; Mads med det udgangspunkt, at man ku da altid prøve...han endte med at deltage til yoga både morgen og aften hver dag i 14 dage og øvede sig med sin far nede på stranden i blandt andet hovedstanden, når der ellers var fri mellem de 4 timers daglige undervisning.
Carsten var så glad for ferien, at han deltog igen sidste år sammen med Elizabeth denne gang dog uden Mads, der gerne ville ha været med igen, men så alligevel valgte at blive hjemme...
da overskriften omfatter en yogifamilie, blir jeg nødt til at nævne, at Mads` lillebror, Mikkel osse er blevet lokket med til yoga dog hjemme i Danmark og at Elizabeth sidste år desuden fik sin storesøster, Marianne med til en uges sommeryoga på Bornholm.

sidste år begyndte Elizabeth desuden at indføre yogaen på sin arbejdsplads og blev snart så glad for at undervise unge piger i forbindelse med sit job, at hun tog en uddannelse i shakti-yoga.

med sin skønne positive væren lyser og skinner Elizabeth åbenbart så meget, at hendes omgivelser bliver inspireret til selv at starte på deres egen yogavej og hun har spredt yogabølgerne mere end de fleste i sit netværk.

Elizabeth oplever sin yoga, som at komme hjem....
hun har haft brug for at finde tilbage til sig selv efter i mange år at ha haft sine sønner, mand og job som første prioritet...noget vi kvinder er tilbøjelige til, måske mere end mænd, hvor mange som mor først og fremmest definerer sig med sit barn i centrum. eller som når flere af os kvinder i forholdet sætter kærligheden og partneren i centrum og i den proces mister sig selv...

yoga gør, at vi gir slip på alt det vi ikke er...vores relationer og hvordan vi definerer os selv i forhold til vores omgivelser, men selvfølgelig osse krop, smerter, tanker, følelser, titler og ting, selv bilen der på mystisk vis tit komme til at repræsentere vores identitet og status i Vesten.

men når vi bag al den støj opdager fred og når vi ikke længere vil have eller gøre, men blot ønsker at være... hvor vi under yoga opdager, det eneste vi kan være, er os selv!


Elizabeth har set lyset og oplever  i sin yoga at komme tilbage til sig selv og finde fred indeni.
at fred overhovedet kan opleves midt i denne stressede, turbulente og krævende verden!!!

 

Elizabeth har som de fleste i en travl moderne hverdag, brug for at hive stikket ud med en pause, hvor hun ikke er mor, hustru, søster, datter, veninde, kollega, ansvarlig på jobbet og selv hundeejer, der er en rolle der medfører et ansvar.

yoga er at gi slip
på alle de roller og i en stund glemme alle andre og alt andet for at sætte sig selv i første række!

.
jamen er det ikke egoistisk...? ...på een måde måske jo...!
men jeg ser det lidt som i flyet, hvor der i nødsituationer opfordres til, at man først selv tar iltmasken på, inden man hjælper sit barn.

 

egoistisk, måske men alligevel temmelig hensigtsmæssigt, da det er svært at hjælpe NOGEN, hvis man ikke selv er ok...kan trække vejret...       

 

 

Elizabeth - årets yogini 2014


    

 yoga gør, at vi gir slip på alt det vi ikke er...