www.balancen.net © 2010 • www.yogabalancen.net 

hvorfor?

mange har opdaget den fordybelse, man kan få,
når man over en kort
periode med daglig yoga
kun har sig selv i fokus…                            mere om de forskellige destinationer på

www.yogabalancen.net

 

 

Du skal ingen steder hen

Det var en tilfældighed, at min mand, min datter og jeg fandt Britt og Balancen og valgte Indien som vores livs første yogaferie. Vi kendte til yoga, vi havde set de fristende fotos fra Kerala, Indiens spisekammer, og forventningerne var tårnhøje. Vi byttede julens mad- og gaveorgie med et enkelt, sundt alternativ. I stedet for at filosofere over fortsætter for det nye år, valgte vi at handle. Lidt bekymrede var vi da. Hvordan klarer man godt fire timers yoga hver dag uden at være toptrænet? Ville det enkle, ensartede program kede os efter nogle dage?

Selv om jeg ved, at min familie deler min glæde, vil jeg tale for mig selv herfra. En yogaferie er nemlig en meget personlig oplevelse. Jeg har cirklet som ørnene og kragerne over Kerala omkring spørgsmået: Hvad var det, der gjorde, at forventningerne blev overgået langt ud over min forestillingsevne? Hvad var det, der i dagevis fik min krop til at sukke af velvære og mit sind til at fyldes med en mæthed, jeg aldrig tidligere har oplevet i andet end korte stunder?

Naturligvis spillede stedet en rolle. Det lille hotels langsomme, venlige rytme og den svale have, der falder brat ned mod havet, hvor bølgernes åndedræt mere og mere blev vores. Behagelige sommertemperaturer, velsmagende mad til rørende lave priser, selskab med mennesker, der har noget på hjertet – altsammen kunne være en del af forklaringen på, at yogaferien blev én lang, grænseoverskridende indsigt i en verden, jeg ikke havde forestillet mig eksisterede for mig. Jo mere, jeg cirkler, jo mere forstår jeg, hvad der satte alle de gamle tanker og bekymringer på porten. Hvad der stadig efter hjemkomsten har fået rastløsheden og den diffuse sult til at mindskes og ind imellem helt forsvinde. Hvad der for første gang i mit liv fik mig til at forstå og hvile i Britts budskab: Du skal ingen steder hen. Alt, hvad du har brug for, er lige her. I dig selv.

Der er ingen tvivl: Forløsningen kom fra en lærer, der ikke alene bruger sig selv om eksempel – men er den balance, vi tror, vi har mistet. Britt er livskunstner. Hendes viden er verdensomspændende, hendes tilstedeværelse total. Hun mestrer ikke alene yogaens tusinder af stillinger, improvisationen og stemmens bløde kraft. Britt personificerer den sværeste af alle balancer, når man skal være lærer for eller lede andre; I det sociale samvær er hun smilende, åben og gavmild med sine råd. En af os. Når vi ligger på måtterne med øjnene lukket, træder læreren i karakter. Hendes naturlige, faglige autoritet og budskabernes alvor kombineret ned den blide formidling betyder, at yogaen på samme tid bliver legende og krævende, dybt afslappende og i stand til at drive kroppen ud i de mest forunderlige stillinger. Vi gjorde os umage.

Fuldstændig trygge og villige til at gå længere og længere i udforskningen af kroppens og sindets “naturlige tilstand” overgav vi os.

Ved informationsmødet før rejsen sagde Britt med et lille smil: det er muligt, at dette bliver jeres livs ferie. For mig er der ingen tvivl.

Taknemmelige hilsner fra Helle


  

yoga på taget