www.balancen.net © 2015 • www.yogabalancen.net

 februar 2015
simple living

 

hvad er det,
du har så travlt med?...


 


 

det eneste du skal nå,
det er dig selv!

 www.balancen.net

 

 

simple living på bottle                                februar 2015  


gennem tiden er der flere, som har spurgt om hvad man dog laver heeeeele dagen, når man bor i en hytte på en strand... :-)

dagene føles fint 'indrammet' med yoga, som starten på dagen når vi vågner og igen som afslutning af dagen, når solen går ned.

alle dage på nær søndag dyrker vi yoga morgen og aften og på den måde går der fire timer med det...

næsten hver eneste dag får jeg og mange af de andre yogier på yogaferie en times massage enten en oliemassage eller en traditionel thaimassage, der jo ikke uden grund er blevet berømt langt udover landegrænserne.
nogen betegner thaimassagen som en doven form for yoga, hvor der er en anden, der vrider, strækker og bøjer hele kroppen for dig...

når man bor ved havet på en skøn kridhvid sandstrand, er det oplagt at solbade og mindst en gang om dagen hoppe en tur ud i bølgerne.

 

bottle er en dyb bugt omgivet af regnskov på de godt 400 meter høje bjerge, der derfor har fået sit navn opkaldt efter en flaske, fordi selve bugten er formet som en flaske med floden som flaskehals.

 


(udsigt oppefra udover bottle, hvor vi dyrker yoga ved det orange kryds)

den dybe bugt er ideel til stille svømmeture og til at snorkle rundt i mellem koralerne og den har en perfekt størrelse, hvis man sætter sig for at svømme fra den ene side til den anden side, som flere af specielt mændene har for vane.
men indtil videre har jeg nøjedes med at svømme lidt rundt i min del af bugten - i vandet tilbringer jeg mest tiden flydende i fisken med benene i lotus og næsen og munden i vandoverfladen.

muslingeindsamling er en daglig meditation, da den 520 meter lange strandbred hver dag byder på nye smukke både bitte små og indimellem kæmpe store muslingeskaller, shivaøjne, konkylier i lilla, gule, hvide og sepia brunrøde farver, som havet har skyllet op.
der opstår nemt en venskabelig konkurrence mellem yogierne; særligt afyogierne hvem der kan finde flest af de fantastiske shivaøjne, der egentlig er konkyliernes låg dekorative med yangspiraler, tit anvendt som smykker ikke kun her i Thailand.

når man så osse ska ha lidt at spise og som jeg helst ska nå at både presse og drikke mindst en liter lime/limonade blandet med honning gerne indtaget på min egen terrasse eller i hængekøjen under palmen lige foran hytten, ja så er den den dag snart forbi. ...

mindst en gang om ugen tar vi på udflugt.

på trods af øens beskedne størrelse, så er der helt tilbage i tiden en del thailandske buddhist'wats' der er både klosterskoler, templer, retreats, hvor vi flere gange har besøgt det lokale buddhisttempel, der ligger på vejen her til bottle og øens nordkyst. ikke kun fordi det er nemt, men mere fordi templet er flot med en vidunderlig udsigt udover regnskoven og havet.

i dag var vi for første gang på besøg i et skovtempel, der ligger inde i den nationalpark, som bottle er en del af.

og når man bor i en nationalpark, der består af uspoleret regnskov, så er det oplagt at vandre op af de små stier og lave meditative udflugter op til en større klippe ca 300 meter oppe omgivet af tæt regnskov, hvor man kan sidde og meditere til lydene af eksotiske fugle og det ikke er ualmindeligt, at aberne dukker op.

selvfølgelig sejler vi osse en del enten ned af østkysten og besøger øens vandfald, der har en særlig betydning for thaierne, så vigtig at flere af kongerne har været forbi og hente vand fra kilden, hvor de har indgraveret deres initialer i klipperne på vej op til vandfaldet.

  

masser af yogapå opdagelse i naturen

 

plads til fordybelse...

 


 muslinge meditation


stille naturoplevelser...